Aplicatii Intranet

Cresterea volumului de informatii si resurse ale companiilor sau altor organizatii a dus la necesitatea dezvoltarii unor aplicatii electronice de organizare interna.

Intranetul este un spaţiu virtual privat care ofera angajaţilor dintr-o companie posibilitatea de a organiza si accesa rapid informatii, de a colabora eficient si a folosi alte aplicatii interne. Managementul informaţiilor, proiectelor, datelor se face online si este bazat pe protocoluri Internet şi browsere web. Accesul la informatii se face de regula protejat prin utilizator si parola, ierahizat dupa nivele prestabilite.

O aplicatie de tip intranet este utila si poate fi instalata in orice fel de organizatie: companii mici, medii sau mari, institutii de invatamant, institutii guvernamentale si administrative.

Ce functionalitati ofera un intranet?

Informative – furnizeaza membrilor organizatiei informatii specifice sau generale, cum ar fi:

Comunicatie si colaborare – au rolul de a substitui metodele traditionale de comunicare, cum ar fi faxul si telefonul si de a oferi un mediu lucru partajat.

Fisierele pot fi transferate online, pot fi editate si urmarite versiuni in functie de drepturile alocate. O aplicatie de mesagerie instant serveste la comunicarea interna in timp real.

Resurse umane (HR) si recrutare – poate gestiona baza de date a angajatilor cu date personale, numere de telefon, evaluari. Departamentul poate publica si intretine oferta de posture noi cu caracteristici si cerinte, si poate pune la dispozitia angajatilor facilităţile eLearning (materiale training, teste, chestionare online).

Functionalitati de afaceri – printre acestea se pot include preluare si prelucrare comenzi, gestiune, evidenta sau expedierea produselor. Baza de articole poate fi deasemenea gestionata unitar acestora putandu-li-se atasa pliante, prospecte, documentatii.

Costurile implementarii unui intranet sunt reduse in comparatie cu beneficiile si economiile realizate: